به گزارش تبيان، محققان از مدتها قبل بر این عقیدهاند که این التهاب سلولی باعث بروز خطرات ابتلا به بیماریهای قلبی میشود اما مدتی است که همین متخصصان به این نتیجه رسیدهاند که التهاب سلولی نقش مهمی در اضافه وزن و ابتلا به چاقی مفرط نیز دارد. در این مقاله قصد داریم ارتباط بین التهاب سلولی و چاقی را مورد بررسی قرار داده و بگوییم چگونه میشود این التهابها را به کمک مواد مغذی از بین برد. با ما همراه باشید.
مقاومت به سیگنالهای هورمون لپتین، ارتباط بین التهاب سلولی و چاقی را توجیه میکند. هورمون لپتین برای نخستین بار در سال 1994 توسط محققی به نام Jeffrey friedman کشف شد. لپتین یک هورمون پروتئینی است که نقش مهمی در متابولیسم یا همان سوخت و ساز چربیها دارد و اشتها را کنترل میکند. برای همین در تنظیم وزن بدن نیز موثر است.
به گفتهی دکتر لئو گلاند، رئیس سازمان پزشکی شهر نیویورک، التهاب سلولی باعث میشود که مغز قادر نباشد به درستی به سیگنالهای هورمون لپتین عکسالعمل نشان دهد. وظیفهی این هورمون این است که سیگنالهایی به مغز مخابره کند تا بدن متابولیسم چربیها را با سرعت بیشتری انجام دهد و احساس گرسنگی را که در بین وعدههای غذایی به وجود میآیند رفع کند.
هر چه میزان مقاومت به لپتین افزایش پیدا کند، سلولهای بدن چربیهای بیشتری را ذخیره میکنند و به این ترتیب بافتهای چربی بدن بیشتر و وزن زیاد میشود. با این حال دکتر گلاند بر این عقیده است که میتوان این وضعیت را تغییر داد.
وی راز این تغییر را در برخی از خوراکیهایی میداند که سرشار از مواد مغذی ضد التهاب هستند.
واقعیت این است که برای از بین بردن این وضعیت یعنی برای از بین بردن حالت مقاومت به لپتین باید سلولهای التهابی از بین بروند. برای از بین بردن این التهابها نیز باید به سراغ مواد مغذی رفت مثل کاروتنوئیدها، امگا 3 ها و فلاوونوئیدها.
به عقیدهی متخصصان مصرف مواد غذاییِ حاوی این مواد مغذی التهاب سلولی را کاهش میدهد و برقراری ارتباط عادیِ بین مغز و هورمون لپتین را ممکن میسازد. در پژوهشی که زیر نظر دکتر پلاند انجام شد شرکت کنندهها با مصرف مواد غذایی مناسب توانستند به میزان 86 درصد التهاب سلولی را کاهش داده و زنها به میزان حدود 7 کیلو گرم وزن کم کردند.
به عقیده این متخصصان سه شاه کلید وجود دارد که میتواند التهاب سلولی را کاهش دهد و شما را آمادهی لاغری بکند. این سه شاه کلید عبارتند از هویج، تخم کتان و چای.
مصرف روزانه نصف فنجان هویج خام میزان زیادی کاروتنوئید به بدن میرساند. این آنتیاکسیدانهای طبیعی همچنین ضدالتهابهای بسیار قوی هستند که به کاهش این التهابهای سلولی کمک زیادی میکنند. برای افزایش تأثیر مثبت کاروتنوئیدها، هویج را با يك تا دو قاشق چایخوری روغن زیتون و یا روغن گردو میل کنید.
تخم کتان
دیدگاه شما