آخرین اخبار

26. دى 1394 - 15:02   |   کد مطلب: 14290
سه هفته پیش بود که مدیر آزمایشگاه غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان از کشف مقدار زیادی رب دارای مواد بسیار سمی و سرطان زا در همدان خبر داد و گفت: این رب ها، همان رب های صنعتی کارخانه ها است که تاریخ مصرفشان گذشته و با اضافه کردن مواد نگهدارنده، مجددا در سطح بازار پخش شده اند.

به گزارش بهارانه به نقل از  نافع، علی حشمتی با بیان اینکه این "رب های فله ای" دارای مقدار بسیار زیاد بنزوات سدیم هستند، افزود: این یک ترکیب نگهدارنده است که مانع کپک زدن رب می‎شود و استفاده از این ترکیب تنها به مقدار اندک در تولید برخی از محصولات چون نوشابه و انواع سس‎ها مجاز است، اما استفاده از آن در تهیه رب گوجه فرنگی ممنوع است.

وی خاطرنشان کرد: بنزوات سدیم نگهدارنده ای است که نه تنها استفاده بیش از حد مجاز آن بسیار خطرناک و سرطان زا است؛ بلکه براساس آزمایش هایی که روی حیوانات صورت گرفته بر باروری تأثیر منفی گذاشته و موجب نازایی می شود.

یک پژوهش علمی در دانشگاه شفیلد نیز مشخص کرد که بنزوات سدیم به تنهایی می‌تواند به اجزای حیاتی DNA در میتوکندری سلول آسیب برساند و آن‌ها را غیرفعال کند.

بیماری‌های زیادی مانند پارکینسون و سایر بیماری‌های نابودی مغز و اعصاب (آلزایمر، هانتینگتون و ...) و از همه مهتر، فرایند پیری مربوط به آسیب DNA است.

حال با وجود گذشت سه هفته از این موضوع به سراغ مدیر آزمایشگاه غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان رفتیم تا مشخص شود که این رب ها محصول کدام کارخانه بوده و چطور کشف شده اند.

دکتر علی حشمتی افزود: نمونه اولیه از طرف معاونت بهداشتی دانشگاه برای آزمایش به ما تحویل داده شد که پس از بررسی، سمی بودن آن محرز شد.

وی ادامه داد: دو سه نمونه دیگر نیز فروشگاه های مختلف از طرف خودم کشف شد که همگی دارای بنزوات سدیم به مقدار بالا بودند.

حشمتی تصریح کرد: توصیه ما به مردم این است که از خرید محصولات فله ای که بسته بندی و تاریخ مصرف ندارند؛ پرهیز کنند تا سلامت آن ها به خطر نیفتد.

 

 

بی اطلاعی مدیر نظارت بر مواد غذایی استان از وجود رب‌های سمی!

مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان نیز در پاسخ به پرسش خبرنگار ما درباره پرونده رب های سمی و اینکه چه کسانی در این زمینه مقصر بوده اند؛ اظهار بی اطلاعی کرد و گفت: از کشف این رب ها اصلا اطلاعی نداشته ام!

دكتر محمد كاظم‌زاده در ادامه با اشاره به روند کار نظارت بر محصولات غذایی در استان افزود: کار بازرسی و نظارت بر واحدهای تولیدی شامل صنایع غذایی و محصولات آرایشی، بهداشتی با برنامه ریزی سالانه از طرف این مجموعه صورت می گیرد و اگر مواردی از تخلف گزارش داده شود به آن نیز رسیدگی می شود.

وی با بیان اینکه 25 کارشناس تخصصی در سطح استان، کار بازرسی را برعهده دارند، تصریح کرد: در این زمینه کمبود 100 درصدی نیرو داریم، اما به دلیل نبود مجوز استخدام کاری از دست ما بر نمی آید.

كاظم زاده اعلام کرد: این افراد با سرکشی به واحدهای تولیدی و کارخانه ها، محصولات را بررسی و در صورت مشاهده تخلف برای رسیدگی بیشتر به تعزیرات حکومتی ارجاع می دهند.

مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان اظهار کرد: اگر این تخلفات مخاطره آمیز بوده و به "تقلب" تبدیل شده باشد برای رسیدگی به مراجع قضایی سپرده می شود تا برابر قانون با متخلفان برخورد کنند که مواردی مانند حبس، جریمه نقدی و گاهی پلمب واحد تولیدی را دربر می گیرد.

كاظم زاده با بیان اینکه کارشناسان ما به عنوان "ضابطین قضایی"، اختیار پلمب واحد تولیدی را دارند، افزود: البته رویکرد دانشگاه علوم پزشکی بر این مبنا است که صنعت غذایی استان آسیب ندیده و رسیدگی به تخلفات را به مراجع قضایی می سپارد.

وی اعلام کرد: دانشگاه علوم پزشکی در هر کارخانه و واحد تولیدی، افرادی با عنوان "مسئول فنی" را بکارگیری کرده که از طرف واحد معرفی شده و حقوق بگیر آن ها هستند، اما باید پیش از شروع به کار به تأیید ما رسیده و آموزش های لازم را ببینند.

كاظم زاده اضافه کرد: مسئولان فنی هر چند وقت یک بار تغییر می کنند تا احتمال تبانی با مدیر واحد تولیدی کاهش یابد.

 

منتظر پاسخ مسئولان قضایی هستیم

درخصوص روند رسیدگی به این پرونده و نوع مجازات متخلفان در مراجع قضایی، پیگیری های متعددی انجام دادیم، اما موفق به گفتگو با مسئولان مربوطه نشدیم.

امیدواری مسئولان مربوط توضیح قانع کننده ای برای این پرونده داشته و ضمن معرفی متخلفان، مجازاتی را برایشان در نظر گیرند تا درس عبرتی برای سایرین شده و با سلامت مردم به سادگی بازی نکنند.

این پایگاه خبری منتظر پاسخ و توضیح مسئولان مربوطه درباره این پرونده خواهد بود.

nafeehamedan@gmail.com

گزارش از سمیه مظاهری

پایان پیام/ س

دیدگاه شما