به گزارش بهارانه به نقل از نافع، علی حشمتی با بیان اینکه این "رب های فله ای" دارای مقدار بسیار زیاد بنزوات سدیم هستند، افزود: این یک ترکیب نگهدارنده است که مانع کپک زدن رب میشود و استفاده از این ترکیب تنها به مقدار اندک در تولید برخی از محصولات چون نوشابه و انواع سسها مجاز است، اما استفاده از آن در تهیه رب گوجه فرنگی ممنوع است.
وی خاطرنشان کرد: بنزوات سدیم نگهدارنده ای است که نه تنها استفاده بیش از حد مجاز آن بسیار خطرناک و سرطان زا است؛ بلکه براساس آزمایش هایی که روی حیوانات صورت گرفته بر باروری تأثیر منفی گذاشته و موجب نازایی می شود.
یک پژوهش علمی در دانشگاه شفیلد نیز مشخص کرد که بنزوات سدیم به تنهایی میتواند به اجزای حیاتی DNA در میتوکندری سلول آسیب برساند و آنها را غیرفعال کند.
بیماریهای زیادی مانند پارکینسون و سایر بیماریهای نابودی مغز و اعصاب (آلزایمر، هانتینگتون و ...) و از همه مهتر، فرایند پیری مربوط به آسیب DNA است.
حال با وجود گذشت سه هفته از این موضوع به سراغ مدیر آزمایشگاه غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان رفتیم تا مشخص شود که این رب ها محصول کدام کارخانه بوده و چطور کشف شده اند.
دکتر علی حشمتی افزود: نمونه اولیه از طرف معاونت بهداشتی دانشگاه برای آزمایش به ما تحویل داده شد که پس از بررسی، سمی بودن آن محرز شد.
وی ادامه داد: دو سه نمونه دیگر نیز فروشگاه های مختلف از طرف خودم کشف شد که همگی دارای بنزوات سدیم به مقدار بالا بودند.
حشمتی تصریح کرد: توصیه ما به مردم این است که از خرید محصولات فله ای که بسته بندی و تاریخ مصرف ندارند؛ پرهیز کنند تا سلامت آن ها به خطر نیفتد.
بی اطلاعی مدیر نظارت بر مواد غذایی استان از وجود ربهای سمی!
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان نیز در پاسخ به پرسش خبرنگار ما درباره پرونده رب های سمی و اینکه چه کسانی در این زمینه مقصر بوده اند؛ اظهار بی اطلاعی کرد و گفت: از کشف این رب ها اصلا اطلاعی نداشته ام!
دكتر محمد كاظمزاده در ادامه با اشاره به روند کار نظارت بر محصولات غذایی در استان افزود: کار بازرسی و نظارت بر واحدهای تولیدی شامل صنایع غذایی و محصولات آرایشی، بهداشتی با برنامه ریزی سالانه از طرف این مجموعه صورت می گیرد و اگر مواردی از تخلف گزارش داده شود به آن نیز رسیدگی می شود.
وی با بیان اینکه 25 کارشناس تخصصی در سطح استان، کار بازرسی را برعهده دارند، تصریح کرد: در این زمینه کمبود 100 درصدی نیرو داریم، اما به دلیل نبود مجوز استخدام کاری از دست ما بر نمی آید.
كاظم زاده اعلام کرد: این افراد با سرکشی به واحدهای تولیدی و کارخانه ها، محصولات را بررسی و در صورت مشاهده تخلف برای رسیدگی بیشتر به تعزیرات حکومتی ارجاع می دهند.
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان اظهار کرد: اگر این تخلفات مخاطره آمیز بوده و به "تقلب" تبدیل شده باشد برای رسیدگی به مراجع قضایی سپرده می شود تا برابر قانون با متخلفان برخورد کنند که مواردی مانند حبس، جریمه نقدی و گاهی پلمب واحد تولیدی را دربر می گیرد.
كاظم زاده با بیان اینکه کارشناسان ما به عنوان "ضابطین قضایی"، اختیار پلمب واحد تولیدی را دارند، افزود: البته رویکرد دانشگاه علوم پزشکی بر این مبنا است که صنعت غذایی استان آسیب ندیده و رسیدگی به تخلفات را به مراجع قضایی می سپارد.
وی اعلام کرد: دانشگاه علوم پزشکی در هر کارخانه و واحد تولیدی، افرادی با عنوان "مسئول فنی" را بکارگیری کرده که از طرف واحد معرفی شده و حقوق بگیر آن ها هستند، اما باید پیش از شروع به کار به تأیید ما رسیده و آموزش های لازم را ببینند.
كاظم زاده اضافه کرد: مسئولان فنی هر چند وقت یک بار تغییر می کنند تا احتمال تبانی با مدیر واحد تولیدی کاهش یابد.
منتظر پاسخ مسئولان قضایی هستیم
درخصوص روند رسیدگی به این پرونده و نوع مجازات متخلفان در مراجع قضایی، پیگیری های متعددی انجام دادیم، اما موفق به گفتگو با مسئولان مربوطه نشدیم.
امیدواری مسئولان مربوط توضیح قانع کننده ای برای این پرونده داشته و ضمن معرفی متخلفان، مجازاتی را برایشان در نظر گیرند تا درس عبرتی برای سایرین شده و با سلامت مردم به سادگی بازی نکنند.
این پایگاه خبری منتظر پاسخ و توضیح مسئولان مربوطه درباره این پرونده خواهد بود.
گزارش از سمیه مظاهری
پایان پیام/ س