آخرین اخبار

17. مهر 1404 - 8:49   |   کد مطلب: 45030
محمود نوری، هنرمند پیشکسوت همدانی در رشته نقاشی روی سفال، شیشه، سرامیک و چینی در فستیوال جهانی صنایع‌دستی که در شهر ریشتان ازبکستان برگزار شد، درخشید.

به گزارش بهارانه؛به گزارش میراث آریا، محمد نوری، هنرمند پیشکسوت در گفت‌وگو با خبرنگار میراث‌آریا، گفت: این نمایشگاه که شهریورماه برگزار شد، از نظر نظم، استقبال مردم و کیفیت آثار، در سطح بسیار بالایی بود. 

او با اشاره به اینکه مردم ازبکستان از آثار سفالی ایران استقبال چشمگیری کردند، افزود: متأسفانه در سال‌های اخیر استقبال چندانی از آموزش یا خرید آثار صنایع‌دستی در کشور و به تبع آن در همدان نمی‌شود، چراکه بازار داخلی برد چندانی ندارد و آثار هنری تنها زمانی مورد توجه قرار می‌گیرند که از کشور خارج شوند.

نوری درباره ترکیب و گستردگی نمایشگاه گفت: در این نمایشگاه ۴۵۰ هنرمند از ۷۲ کشور جهان حضور داشتند، از ایران حدود ۲۰ هنرمند شرکت کرده بودند و در رشته نقاشی روی سفال، من تنها نماینده ایران بودم. 

او تصریح کرد: نمایشگاه در قالب یک جشنواره فرهنگی برگزار شد و ما چهار روز در محل نمایشگاه حضور داشتیم و استقبال از صنایع‌دستی در این رویداد عالی بود

این هنرمند پیشکسوت همدانی از فروش موفق آثارش در نمایشگاه خبر داد و گفت: حدود ۳۰ قطعه اثر با خود به نمایشگاه برده بودم که همه را فروختم و حتی یک نمونه هم بازنگشت، استقبال مردم از کارهای سفال و سرامیک بسیار خوب بود و تجربه مثبتی برای من رقم زد.    

نوری که بیش از ۵۵ سال در این رشته فعالیت دارد، درباره سوابق خود توضیح داد: من اهل همدان هستم و از ۱۰ سالگی وارد این حرفه شدم، کارگاهم در خیابان بوعلی قرار دارد و در زمینه نقاشی سیاه‌ قلم بدون الگو بر روی سفال، چینی و شیشه کار می‌کنم، به‌صورت انفرادی فعالیت دارم اما در صورت مراجعه هنرجو، آموزش هم ارائه می‌دهم.   

او با اشاره به وضعیت صنایع‌دستی در کشور خاطرنشان کرد: مشکل اصلی ما در ایران، نبود بازار فروش است، متأسفانه مردم ایران کمتر از صنایع‌دستی استقبال می‌کنند و با کاهش ورود گردشگران خارجی، بازار این رشته در رکود کامل قرار دارد، در لالجین بیش از هزار کارگاه و فروشگاه فعال وجود دارد، اما خریدار چندانی نیست، در همدان هم شرایط مشابه است، آثار دستی تنها زمانی دیده می‌شود که از ایران خارج شود. 

این هنرمند پیشکسوت در پایان اظهار امیدواری کرد: نمایشگاه ازبکستان برای من تجربه‌ای بسیار امیدوارکننده بود، خوشحالم که توانستم هنر سفال و نقاشی ایرانی را در سطح بین‌المللی معرفی کنم، امیدوارم زمینه حضور هنرمندان ایرانی در رویدادهای جهانی بیشتر فراهم شود تا هنر اصیل و ارزشمند کشورمان در جهان شناخته‌تر شود. 

انتهای پیام/

دیدگاه شما