به گزارش بهارانه، با توجه به شکایات مردمی در رابطه با نبود نظارت بر کیفیت نان واحدهای نانوایی و سوپر مارکت ها خبرنگار بهارانه گفتگویی با مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بهار داشت.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بهاردر گفتگو با خبرنگار بهارانه با تاکید بر ارتقاء نظارت و بازرسی در ارائه خدمات به خصوص پخت نان در نانوایی ها و افزایش اکیپ های نظارتی اظهار کرد: با توجه به اینکه از تاریخ ۱۴۰۱/۰۱/۲۵ حوزه آرد و نان به جهاد کشاورزی واگذار شده است روزانه ۲۰ مورد بازرسی با مشارکت بسیج ، بخشداری فرمانداری و بهداشت بصورت گشت مشترک و حتی بصورت انفرادی در روزهای تعطیل و ساعات غیر از اداری جهت نظارت بر عملکرد نانوایی ها انجام شده است.
عبدالحسین اکبری با اشاره به اینکه ۸۵ واحد لواشی،۲۷ واحد سنگکی و ۱۰ واحد بربری در سطح شهرستان در حال فعالیت هستند گفت: مقدار۸۹۴هزار و ۸۸۰ کیلو آرد جهت مصرفی نانوایان شهرستان در ماه توزیع میگرددو نیز مقدار ۴۲۷هزار و۷۶۰ تن آرد خانه پزی بین ۲۹ روستای فاقد نانوایی در شش ماهه نخست توزیع شده است و این سهمیه بندی بر اساس تراکم جمعیت،موقعیت جغرافیایی و با توجه به مشاهدات میدانی از نانوایی ها تعریف شده است و با توجه به ماده ۲۷ و ۲۸ نظام صنفی،اتاق اصناف و اتحادیه نانوایان واحدهایی که فاقد پروانه کسب میباشد می توانند نسبت به ساماندهی واحدهای نان سنتی اقدام نمایند.
اکبری گفت: از ابتدای واگذاری واحد آرد و نان به جهاد کشاورزی تا نیمه ماه آذرماه، بالغ بر ۲۸۳ مورد بازرسی به صورت محله به محله انجام شده است که ۱۱ مورد تخلف در بازرسی ها به تعزیرات حکومتی معرفی شده است که تخلفات رایج در سطح نانوایی های شهرستان عدم رعایت ساعات کاری، وزن نان،کم فروشی و کیفت نان بوده است.
وی اذعان کرد: نکته قابل توجه در فروش نان های یارانه دار اولویت با مردم می باشد و هیچ واحدی حق نگهداری (تجمیع) نان برای رستوران ، سالن غذا خوری ، فروشگاه ها و... ندارند مگر نان بصورت مازاد باشد که جهت جلوگیری از ضایعات نان و رفاه برخی از همشهریان در ساعات غیر کاری جهت تضمین و تامین بازار و مجاز به ۱۰% سود می باشند ، قابل ذکر است بسته بندی و شرایط نگهداری باید طبق نظر بهداشت و نظارت آن می باشد.
اکبری نیز با اشاره به مهمترین مشکل نانوایان گفت:در حال حاضر با توجه به افزایش هزینههای سالانه آب، برق، گاز و مالیات و سایر هزینههای تولید؛ ثابت بودن قیمت نان و یا عدم بسته حمایتی باعث شده است که نانوایی یک شغل اقتصادی نباشد، رفع مشکل نانوایان کیفیت نان را رقم می زند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بهاردر پایان خاطر نشان کرد: نانواییها باید نسبت به نصب قیمت نان در محل نانوایی اقدام کنند و شهروندانی که به کیفیت نان اعتراضی داشته باشند میتوانند از طریق شماره تلفنی که روی بنر در همه ی نانواییها وجود دارد،شماره تعزیرات(۱۲۴) تماس گرفته ویا با مراجعه به جهادکشاورزی شهرستان، بخشداری ها و دهیاری های روستاگزارش تخلفات نانوایی ها را گزارش دهند تا در اولین فرصت رسیدگی گردد.
دیدگاه شما