آخرین اخبار

5. ارديبهشت 1395 - 19:34   |   کد مطلب: 16118
تالاب پیرسلمان تنها تالاب طبیعی همدان، این روزها با سیراب شدن وضعیت مطلوبی برای بازدید علاقه‌مندان به مناظر بکر طبیعت دارد اما مباحث زیست‎محیطی و گردشگری آن یاری همگان را می‌طلبد.

به گزارش بهارانه به نقل از  نافع، وقتی از مرکز شهر اسدآباد به سمت غرب این شهر فاصله می‌گیری در اطراف آن دشت‌های سرسبزی به چشم می‌خورد که فقط باید زیر نور آفتاب بهاری این مناظر را به تماشا نشست و لذت برد.

اما بعد از 15 کیلومتر این شهر امامزاده‌ای از دور خودنمایی می‌کند که نه تنها برای اهالی این منطقه بلکه برای بسیاری از مردم از نقاط دور و نزدیک مایه ارج و قرب است و هر ساله بنا به اعتقادات خود به این منطقه سفر می‌کنند.

در جوار این امامزاده تالابی که نامش را از همین امامزاده گرفته شده؛ به چشم می‌خورد که منظره بکر و طبیعت چشم‌نوازی را ایجاد کرده و منطقه گردشگری این بخش را رقم زده است.

این تالاب علاوه بر اینکه کشاورزان را از آب بهره‎مند می‌سازد، کاربرد تفریحی دارد و در مواقعی بازدیدکنندگان به صورت تفننی در آن ماهیگیری هم می‌کنند.

 

 

در اطراف این تالاب تپه‌های سرسبزی وجود دارد که سبزی‌های کوهی در آن به وفور یافت می‌شود و بعید به نظر می‌رسد کسی در بهار مهمان این تالاب باشد و از سبزی‌های کوهی چون ترشه، پونه و موسیر نچیند.

*گردشگری اولویت بخش پیرسلمان

بخشدار پیرسلمان در خصوص منطقه گردشگری پیرسلمان با بیان اینکه این بخش در منتهی علیه استان همدان واقع شده است، اظهار کرد: بخش پیرسلمان در قسمت غربی اسدآباد قرار گرفته و بیشتر با استان کرمانشاه هم مرز است.

یزدان آزرمی با تأکید بر اولویت توسعه این بخش گردشگری است، بیان کرد: واقع شدن تالاب و امامزاده پیرسلمان و روستای هدف گردشگری حبشی در این بخش اولویت گردشگری این منطقه را تقویت کرده است.

وی با بیان اینکه تنها تالاب طبیعی استان همدان در بخش پیرسلمان واقع شده است، افزود: در کنار این تالاب امامزاده پیرسلمان که شناسنامه معتبری دارد، واقع شده که سالانه بسیاری از مردم را به سوی خود فرامی‌خواند.

بخشدار پیرسلمان اولویت بعدی این بخش را کشاورزی دانست و گفت: اسدآباد به عنوان قطب تولید چغندر در استان همدان شناخته می‌شود که بخش پیرسلمان قطب این محصول در شهرستان اسدآباد است به طوری که 75 درصد کشت چغندر در این بخش انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه تنش‌های آبی در سال‌های اخیر این بخش را نیز متأثر کرده است، گفت: طی تنش‌‌های آبی در استان، تالاب پیرسلمان نیز در سال‌های گذشته خشک شده بود که امسال با بارش‌های خوبی که اتفاق افتاد، وضعیت تالاب نیز بهتر شد.

 

 

آزرمی با تأکید بر اینکه در بخش پیرسلمان مباحث زیست‌محیطی جزو اولویت‌ها است، اظهار کرد: مباحث زیست محیطی مهم است و در کنار توسعه هر بخش باید به محیط زیست توجه کرد تا هیچ یک قربانی دیگری نشود.

*حفظ حریم تالاب اهمیت دارد

فرماندار شهرستان اسدآباد نیز در خصوص توجه به بخش پیرسلمان به عنوان یکی از مناطق گردشگری اظهار کرد: پیرسلمان با قرار گرفتن تالاب طبیعی و امامزاده پیرسلمان یک مجموعه گردشگری است که باید مورد توجه قرار گیرد.

مسعود بکایی تصریح کرد: با توجه به اینکه سالانه این بخش میزبان بسیاری از گردشگران است باید عملیات برق‌رسانی به امامزاده پیرسلمان در دستور کار قرار گیرد تا بتوان خدمات بهتری را به مراجعه‌کنندگان ارائه کرد.

وی وضعیت کنونی تالاب پیرسلمان را مطلوب ارزیابی کرد و افزود: بارش‌های قابل توجه امسال آب تالاب را به حد بهتری رسانده که امیدواریم این روند بهبودی، پایدار باشد.

فرماندار شهرستان اسدآباد بر اهمیت حفظ محیط زیست تالاب اشاره کرد و یادآور شد: حفظ محیط زیست و حریم تالاب از مباحثی است که علاوه بر دستگاه‌های مربوطه از سوی کشاورزان هم باید مورد توجه قرار گیرد.

 

 

*برداشت بی‌رویه آب جان تالاب را به خطر می‌اندازد

رئیس اداره حفاظت محیط زیست اسدآباد نیز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در همدان، با بیان اینکه به لحاظ زیست محیطی مشکلی در ایجاد کمپ گردشگری در جوار تالاب وجود ندارد، اظهار کرد: با این وجود باید مجوزهای قانونی از محیط زیست اخذ شود.

رامین رمضانی با تأکید بر اینکه متولی اصلی ایجاد کمپ گردشگری میراث فرهنگی است، افزود: محیط زیست تنها موافقت کلی را صادر می‌کند اما باید این موافقت به صورت کتبی باشد.

وی در خصوص برداشت‌های بی‌رویه از آب تالاب نیز خاطرنشان کرد: برداشت‌های بی‌رویه به لحاظ زه‌کشی صورت نمی‌گیرد زیرا برداشت‌های زه‎کشی تالاب از سوی محیط زیست بسته شده است.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان اسدآباد یادآور شد: محیط زیست در سال 93 با هزینه 500 میلیون ریالی توانست بندهایی را ایجاد کرده و اطراف زه‌کشی را ببندد که با این اقدام برداشت نمی‌شود.

وی اضافه کرد: با وجود اقداماتی در راستای عدم برداشت بی‌رویه از آب تالاب، از آب‌های زیرزمینی در بالادست آن در فصل پر آبی به صورت چاه‌های غیر مجاز برداشت زیادی می‌شود.

رمضانی با تأکید بر اینکه ورودی آب تالاب آب زیرزمینی است، بیان کرد: وقتی برداشت از بالادست به صورت بی‌رویه باشد، آب تالاب به شدت افت می‌کند و در تابستان شاهد خشکسالی تالاب خواهیم بود.

 

 

وی وضعیت کنونی تالاب را مطلوب دانست و گفت: با وجود اینکه هنوز فصل کشاورزی شروع نشده، وضعیت تالاب خوب است اما مشکلات با شروع شدن فصل کشاورزی است که برداشت آب از آن صورت می‌گیرد.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان اسدآباد خواستار انسداد چاه‌های غیر مجاز از سوی امور آب شد و افزود: کشاورزان هم به اندازه‌ای که سهم آب دارند از تالاب برداشت کنند.

وی گونه‌های گیاهی موجود در تالاب پیرسلمان را به اندازه یک تالاب سه هکتاری کافی دانست و بیان کرد: گیاهانی چون نی، لویی، جگن و عدسک آبی در اطراف تالاب رشد کرده و بر جذابیت آن افزوده است.

رمضانی خاطرنشان کرد: این گیاهان مشکلاتی را هم دارند به طوری که پس از تمام شدن عمرشان در تالاب رسوب می‌کنند و عمق آب را کاهش می‌دهند.

به گزارش فارس، یکی از بخش‌های مهم گردشگری استان همدان در شهرستان اسدآباد و بخش پیرسلمان واقع شده که می‌طلبد متولیان امر نسبت به فراهم کردن بستر لازم در بخش‌های زیست‎محیطی و گردشگری اقدام کنند تا علاوه بر حفظ طبیعت این منطقه بتوان گردشگران به این سمت سوق داد و سود اقتصادی را عاید این منطقه کرد.

انتهای پیام/ س

 

 

 

دیدگاه شما