6. مهر 1404 - 6:46   |   کد مطلب: 44921
توجه جدی به مدیریت منابع آبی و پساب همدان ضرورت دارد
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به لزوم توجه جدی به مدیریت منابع آبی، اجرای الگوی کشت و استفاده بهینه از پساب گفت: اگر این مهم را در همدان بهینه کنیم، می‌توان مشکل آب صدها روستا را رفع کرد.

به گزارش بهارانه؛ به گزارش خبرگزاری ایمنا از همدان، حمیدرضا حاجی‌بابایی امروز _شنبه پنجم مهر_ در ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات بحران استان که در سال شهدای استانداری همدان برگزار شد، با بیان اینکه مجلس در طول سه سال گذشته تلاش کرده است تا با اصلاح قوانین از ساخت‌وسازهای غیرمجاز که منجر به مصرف بی‌رویه آب می‌شود جلوگیری کند، اظهار کرد: صادر نشدن مجوز از سوی شهرداری‌ها برای تکیه برق، مانع از ساخت‌وسازهای غیرمجاز می‌شود، اما این موضوع با چالش‌هایی روبه‌رو است.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر بیش از ۱۰ هزار نفر در کشور به دلیل دریافت نکردن مجوز ساخت‌وساز با مشکلاتی روبه‌رو هستند، افزود: حدود ۵۰۰۰ نفر نیز به دلیل مشکلات قانونی، از دریافت انشعاب برق محروم مانده‌اند.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به وضعیت تولید و مصرف برق گفت: در حوزه تولید برق، با افزایش روزافزون آن روبه‌رو هستیم و دغدغه‌ای در زمینه کمبود برق نداریم اما در حوزه آب، با چالش‌های جدی روبه‌رو هستیم.

حاجی‌بابایی با یادآوری فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر صرفه‌جویی ۱۰ میلیارد متر مکعبی آب، عنوان کرد: با وجود این توصیه، نه تنها صرفه‌جویی لازم صورت نگرفته، بلکه مصرف آب در کشور از ۷۷ میلیارد متر مکعب به ۵۵ میلیارد متر مکعب رسیده است.

وی اجرا نشدن الگوی کشت را یکی از مصیبت‌های حوزه آب دانست و عنوان کرد: هدررفت آب تنها به معنی تبخیر نیست، بلکه بخشی از آن ناشی از اجرا نشدن الگوی کشت مناسب و کشت محصولات پرمصرف است.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به هدررفت آب در زیر لایه‌های شهر همدان، گفت: شاید چند برابر آبی که از بالای کوه هدر می‌رود، در زیر همین لایه‌های شهر همدان نیز در حال هدر رفتن است، اگر بخواهیم به مردم همدان کمک کنیم، باید با بهینه‌سازی مصرف و جلوگیری از هدررفت آب، مشکل آن‌ها را رفع کنیم.

حاجی‌بابایی با تقدیر از اقداماتی که در زمینه استفاده از پساب در استان همدان صورت گرفته است، گفت: پساب در دنیا گران‌قیمت‌ترین محصول است و در جایی که مشکل آب دارند، از آن استفاده می‌کنند؛ در همدان نیز مصرف روزانه ۲۴۰۰ لیتر در ثانیه پساب نشان‌دهنده اهمیت این موضوع است.