29. تير 1404 - 9:45   |   کد مطلب: 44502
۸۰ درصد فعالان مشاغل خانگی در کشور زنان هستند
رییس دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: مشاغل خانگی باعث کاهش بیکاری، تحقق عدالت اقتصادی و حفظ بنیان خانواده می شود.

به گزارش بهارانه؛ به گزارش اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی  همدان فاطمه سخائی در نخستین نمایشگاه توانمندسازی بانوان کارآفرین استان همدان با ابراز خرسندی از اهمیت کسب‌وکارهای خرد و خانگی در تصمیم‌سازی‌های اقتصادی، اظهار کرد: قانون مشاغل خانگی که در سال ۱۳۸۹ تصویب شد، نگاه جنسیتی نداشت، اما ذات فعالیت باعث شده تا بیشتر بانوان به سمت آن سوق پیدا کنند و این مشاغل عاملی در کاهش بیکاری، تحقق عدالت اقتصادی و حفظ بنیان خانواده محسوب می‌شوند.

 وی افزود: ۲۶۰ میلیون نفر در سراسر جهان در خانه کسب و کار دارند که البته این آمار مربوط به قبل از همه‌گیری کرونا است و انتظار می‌رود پس از آن افزایش یافته باشد. سخائی افزود: ۵۷ درصد این افراد در جهان زن و ۴۳ درصد مرد هستند، در حالی که در ایران ۸۰ درصد مجوزهای مشاغل خانگی به زنان و ۲۰ درصد به مردان اختصاص یافته است.

وی همچنین سهم روستاییان از مشاغل خانگی در ایران را ۱۱ درصد و در شهرها ۸۹ درصد عنوان کرد و بر لزوم آگاهی‌سازی بیشتر در مناطق روستایی و عشایری تاکید کرد.

رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی به تاریخچه نظام‌مند شدن قانون مشاغل خانگی در ایران از سال ۱۳۸۹ اشاره کرد و گفت: "از آن زمان تاکنون ۲ میلیون و ۱۱۲ هزار و ۶۲۸ نفر مجوز مشاغل خانگی دریافت کرده‌اند که نشان‌دهنده استقبال عمومی از این طرح است. 

وی علت این استقبال را حذف بروکراسی اداری، زودبازده بودن طرح و امکان بهره‌مندی برای افراد با سطوح مختلف تحصیلی دانست. سخائی همچنین خاطر نشان کرد که در سال ۱۴۰۱، ۹۳ هزار و ۴۵۳ نفر در ایران مجوز مشاغل خانگی دریافت کرده‌اند که ۹۱ درصد مستقل و ۹ درصد پشتیبان بوده‌اند. سخائی با تمجید از عملکرد استان همدان در حوزه مشاغل خانگی، گفت: در سال ۱۴۰۲، ۶ هزار و ۷۷۵ مجوز در این استان صادر و ۲ هزار و ۴۷۰ شغل ایجاد شده است و تقریباً ۸۴ درصد از منابع تخصیص‌یافته جذب شده‌اند. در سال ۱۴۰۳ نیز ۲ هزار و ۷۸۵ مجوز صادر و ۳ هزار و ۵۰ شغل ایجاد شده و ۶۵ درصد جذب داشته‌ایم.

وی ضمن تأکید بر نقش مهم مشاغل خانگی در تحقق شعار سال مقام معظم رهبری، عنوان کرد: نخستین روز ملی مشاغل خانگی ۲۲ اردیبهشت امسال در تهران با حضور ۲ هزار نفر از فعالان این حوزه برگزار شد که نقطه عطفی در ارتقای جایگاه این مشاغل بود. وی بر اهمیت رابطه تنگاتنگ مشاغل خانگی با فرهنگ و هنر کشور تاکید و مطرح کرد: بسیاری از مشاغل خانگی مرتبط با هنر و تاریخ ایران هستند و برای حفظ این یادگار دیرین فرهنگ ایرانی، نیازمند تدبیر و حمایت جدی هستیم.  وی مشاغل خانگی را نه یک شغل، بلکه یک سرمایه ملی دانست که باید به نسل‌های آینده منتقل شود.

۲۹ تیر ۱۴۰۴ ۰۹:۱۷